»
Blog » Rezolvarea Problemelor in Companiile Multinationale

Rezolvarea Problemelor in Companiile Multinationale

Am fost invitat la un eveniment la care erau prezenti numai manageri sau actionari sa vorbesc despre problemele din companiile multinationale.
 
Organizatorii mi-au spus ca am 5-10 minute. Initial am refuzat pentru ca problemele sunt atat de multe iar minutele extrem de putine.
Dar pentru ca au insistat le-am pregatit si afisat participantilor poza de mai jos:
 

 
Si le-am spus de la tribuna tuturor. Am 10 minute la dispozitie si nu am cum sa sintetizez mai bine de atat ce se intampla in companii.
 
In sala doar distractia a fost 10 minute.
 
La solicitarea salii evenimentul a fost prelungit si mi s-a cerut sa si vorbesc.
 
Le spuneam stimabililor directori din sala: ,,Radeti dar radeti de dumneavoastra insiva sau unii de altii – la alegere’’
 
Cand au vazut ca eu aveam o abordare serioasa a problemelor s-a terminat instant cu distractia.
Le-am dovedit ca indiferent de domeniu toti aveau astfel de cazuri in companie insa le-am spus:,,nu va dati seama dar problema cea mai mare este ca majoritatea dintre dumneavoastra nu constientizati acest aspect’’.
Prima mare cale spre progres si spre eliminarea acestor probleme este sa recunoasteti ca se intampla si la dumnevoastra in companie.
 
Le-am spus: ,,Prima solutie este ca dumneavoastra in calitate de actionari sau directori generali sa nu discutati numai cu cei din consiliu de administratie.
Si Ceausescu a facut la fel si a sfarsit dureros.
Nu spun ca ati putea fi tradati de cei din board-ul director/ consiliul de administratie, spun doar ca ei intentionat sau nu pot sa omita sa va informeze de aparitia unei probleme reale ce mocneste in cadrul companiei. Tineti cont de opiniile oamenilor din esaloanele 2 sau 3 si nu aplicati numai ideile dumneavoastra. Nu mai plecati de la ideea ca daca ati ajuns director general, cei din subordine nu pot avea idei mai bune decat ale dumneavoastra.
Aplicati ideile si faturile potrivite indifferent de la cine vin si acceptati ca ele pot fi mai bune decat ale dumneavoastra. Nu lasati orgoliul sa va omoare afacerea.
Altfel, dumneavoastra desi bine intentionati fara sa va dati seama pierdeti oameni de valoare care migreaza catre alte companii.
In general oamenii buni nu parasesc companiile ci managerii adica pe dumneavoastra. Si ce ne lipseste? doar putina atentie si o mai mare implicare a noastra a managerilor in activitatea curenta a companiei noastre.
 
Pentru ca repet cel mai important asset al unei companii este angajatul fericit si motivat insa totul depinde de noi managerii’’
 
Deja si timpul suplimentar se epuizase dar le-am propus tuturor intalniri si dezbateri punctuale 1 la 1 in weekend pentru ca si eu sunt activ in cursul saptamanii.
 
De atunci cel putin jumatatea de sambata este blocata in permanent cu intalniri. Totusi, in cazul in care aveti nevoie de consultanta in management, va invit sa dezbatem si sa gasim impreuna solutii pentru remedierea problemelor din compania pe care o conduceti si sa imi scrieti pe adresa contact@leonardmazilu.ro 

Nume*
Comentariu*


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!