»
Blog » Avantajele activitatilor de Team Building pentru echipa

Avantajele activitatilor de Team Building pentru echipa

Pentru a avea cele mai bune rezultate din partea unei echipe, aceasta trebuie sa fie in primul rand unita si sa coopereze cat mai eficient. Activitatile de team building, dupa cum sugereaza si traducerea termenului, sunt procesul prin care se construieste o echipa unita, eficace si productiva.

Team bulding-ul reprezinta de fapt o serie de activitati realizate in afara programului si a locului de munca, care au ca scop crearea unei legaturi intre membrii echipei, dezvoltarea spiritului de echipa si a increderii intre membrii acesteia.

Cand construim o echipa este foarte important sa intelegem ca aceasta este formata din oameni diferiti, care au mentalitati si stiluri de viata diferite, dar a caror scop la locul de munca trebuie sa fie indeplinirea cu succes a sarcinilor. Pentru a construi o echipa eficienta trebuie sa identificam punctele tari si punctele slabe ale fiecauri membru si sa impartim sarcinile in asa fel incat fiecare sa detina calitatile necesare pentru a indeplini obiectivele propuse, cu succes.

In general persoanele nu vin la munca pentru a crea relatii de prietenie, dar pentru a functiona si a avea rezultate bune, angajatii trebuie ajutati sa isi gaseasca punctele comune si sa interactioneze eficient. Activitatile de team building ajuta foarte mult la consolidarea echipei si la constientizarea faptului ca suntem dependenti unii de altii si trebuie sa avem incredere si sa ne bazam unii pe altii pentru a obtine performante.

De asemenea activitatile de team building ajuta la cresterea implicarii angajatilor si a cresterii sentimentului de responsabilitate. Jocurile din cadrul acestora, prin natura lor, sunt facute in asa fel incat sa constientizam faptul ca fiecare membru este important si ca fara unul dintre ei echipa nu ar putea reusi.

Datorita faptului ca activitatile de team building se desfasoara intr-un context relaxant si distractiv, angajatii se vor deconecta de la problemele zilnice si se vor bucura de cateva momente placute alaturi de colegi, lucru care va duce la cresterea motivatiei si a productivitatii.

Prin faptul ca le oferim angajatilor momente placute in cadrul team building-urilor, le aratam ca sunt importanti pentru noi ca oameni, ca persoane cu care colaboram si lucram zilnic pentru a aduce satisfactii si castig intregii firme. Le aratam ca pot face lucruri interesante impreuna, ca pot invata ceva ce poate pana acum nu stiau, ca pot cunoaste lucruri pe care pana acum nu le cunosteau, ca isi pot depasi anumite limite sau ca pot simti ceva ce pana acum nu au mai simtit.

De asemenea team building-ul poate fi locul unde constientizam existenta unei probleme, atat in cadrul echipei/organizatiei, cat si in interiorul propriei persoane. Iar prin activitatile din cadrul acestuia, problema se poate rezolva mult mai usor decat credeam. Cu ajutorul acestor activitati descoperim lucruri noi despre colegi si invatam sa ne acceptam individualitatile.
Activitatile desfasurate in cadrul team building-urilor factiliteaza comunicarea intre membrii echipei, deoarece permanent se creeaza discutii care permit o comunicare deschisa intre angajati, cat si intre angajati si management. Acest lucru va duce la imbunatatirea relatiilor la locul de munca si a calitatii municii efectuate.

Pentru mai multe sfaturi si idei de eficientizare a relatiilor interpersonale, a muncii si cooperarii echipei va invitam sa apelati la serviciile de management Leonard Mazilu.

Puteti lasa mesajul dumneavoastra direct aici pe site sau scriind pe adresa contact@leonardmazilu.ro

Nume*
Comentariu*


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!